תביעה לנכות נפשית
אחת מהתביעות השכיחות בנכות עבודה או תביעות נכות כללית היא עניין תביעה בשל פוסט טראומה או דיכאון שנגרם לאחר תאונה או מחלה. ביטוח לאומי מצהיר כי התביעה השכיחה ביותר היא עניין פוסט טראומה. לא אחת אחרי שמבוטח סובל מפגיעת וויפלש (פגיעה בצוואר) או פגיעת ראש הוא מרגיש הרגשת עצבות קשה, הוא מרגיש הרגשה של בכי לפעמים או קשיי תפקוד בעבודה או בחיים האישים. גם אחרי מחלות וככל שהמחלות קשות יותר אפשר לתבוע אחוזי נכות על פוסט טראומה או מה שנקרא תביעה לנכות נפשית.
בוא נראה כמה כללים לבדוק אם יש לנו סיכויי בכלל לקבל תשלום או פיצוי במקרה של פוסט טראומה:
דכאון וטראומה מתמשכת לעומת אירוע מיוחד שקרה בעבודה, למידע נוסף הקליקו. ביטוח לאומי לא מכיר בתביעות מנכות עבודה בפגיעות של פוסט טראומה מתמשכים או מצב שנמשך. למשל, מעסיק שהתעלל מילולית בעובד או עובד שעובר התעללות מתמשכת במקום בעבודה מצד העובדים. או כל פגיעה מתמשכת של העובד בה העובד סובל מדיכאון מתמשך לא מוכר על ידי ביטוח לאומי.
הכלל על מנת שהמקרה יוכר כפוסט טראומה ויזכה לאחוזי נכות הוא אירוע לא שגרתי .מה שהפסיקה מגדירה כאירוע מיוחד.
למשל, אחד התיקים בהם טיפל המשרד ואף הוכר בביטוח לאומי כתביעה לנכות נפשית הוא מקרה של ויכוח במקום העבודה שבעקבותיו העובד חש כאבי ראש וחרדה קשה ביותר.
מקרה חד פעמי ולא מתמשך. או מה שביטוח לאומי קורא לו אירוע חד פעמי בעבודה.
כולם העידו לטובת העובד וסיפרו על המצב הקשה ועל וכוח הקשה שהיה במקום העבודה שבעקבותיו חש העובד מצוקה רגשית קשה ביותר. המקרה הזה הוכר בתור תביעה לנכות כללית נפשית על רקע אירוע קשה בעבודה. ושוב המקרה הוכר באירוע מיוחד בעבודה שכן לא מדובר במקרה מתמשך.
איך נוכל להגדיל את אחוזי הנכות על פוסט טראומה שאנו מגישים תביעה לנכות נפשית?
בין אם מדובר בתאונת עבודה בה אנו תובעים אחוזי נכות על פוסט טראומה ובין אם מדובר בתביעת נכות כללית בה אנו תובעים אחוזי נכות נפשית, הכללים זהים בשתי התביעות.
ביטוח לאומי בתביעות מחפש תיעוד עקבי על טפול מתמשך.
אחרי שהצלחנו להראות שאנו לוקחים טפול מתמשך השאלה הבאה שהוועדות אוהבות לבדוק את עניין הטפול התרופתי. אם עברנו את הכללים האלו ביטוח לאומי אוהב לראות עד כמה הפגיעה פוגעת בכושר העבודה. ככל שיש פגיעה בעבודה אחוזי הנכות יגדלו בהתאם.
למשל, באחד התיקים לקוח נפגע בפגיעת ראש ואף סבל מדכאון ופוסט טראומה. הפגיעה גרמה לו להחליף עבודה, לא מעט מקומות עבודה. לכן הוועדות שבדקו את התובע ביקשו לבקש הסבר על הפגיעה בעבודה. מאחר והלקוח נתן הסבר לסיבת הקשיים שלו להחלפת העבודה על רקע הפגיעה הנפשית הוא זכה ל 25 אחוז נכות נפשית, או מה שנקרא נכות על פוסט טראומה.
אמינות ורושם
אם יש דבר הכי חשוב בתביעה לנכות נפשית הוא כלל הרושם והאמינות. אם הרופא יקבע שאתם לא אמינים הסיכויים שלכם לזכות בתביעה הם קטנים מאוד. אמינות היא גורם מכריע בתביעות לפוסט טראומה.
נתקלתי בשני חולים במחלה קשה מאוד , מחלת סרטן שפגעה באשכים. הטראומה של שניהם הייתה זהה שכן שניהם הפסיקו לעבוד בעבודות בהם הם עבדו לאורך השנים. הפגיעה הנפשית שלהם הייתה קשה לאין שעור- סיוטים בלילות, חרדות קשות, כאבים בגוף, קשיים בתפקוד האישי. העניין שאחד יצר אמינות והשני לא יצר אמינות.
אחד קיבל 30 אחוז נכות על פוסט טראומה והשני שלא יצר אמינות זכה רק 15 אחוז נכות.
לסכום אם נפעל על פי הכללים האלו , נוכל להגדיל את אחוזי הנכות בתביעה לפוסט טראומה ובתביעה לנכות נפשית.
לקריאת עוד כתבות על תביעות לנכות נפשית לחצו כאן