איך בוחרים פסי האטה
הבחירה בפסי האטה אמורה להיעשות מתוך התחשבות בהמלצות של משרד התחבורה. עם זאת, חשוב לדעת כי ההמלצות של משרד התחבורה מתייחסות בעיקר לפסי האטה שמתאימים למהירות נסיעה גבוהה. מה שמתאים לכבישים כאלה לא תמיד יתאים לכבישים בהם המהירות המותרת היא נמוכה יותר או לאזורים אשר בהם תנאי הדרך קשים.
למעשה קיימים מספר סוגים של פסי האטה באתר https://srafim.co.il למשל, ואלו נבדלים זה מזה הן בחומרים אשר מהם הם מיוצרים והן מבחינת המידות וההתאמה שלהם למהירות הנסיעה ותנאי השטח. כמו כן, חשוב לדעת כי ישנם הבדלים משמעותיים גם בעמידותם של פסי ההאטה והבחירה אמורה להיעשות בחכמה.
נלמד מעט על האפשרויות הקיימות.
אבל לפני הכול, למה בעצם צריך אותם
פסי האטה – מה המטרה שלהם?
פסי ההאטה נועדו למעשה לגרום לנהגים להאט את מהירות הנסיעה שלהם. זאת על ידי גרימת רעד שגורמת לאי נוחות. היא גורמת לכך שהנהג יפעל להפחית מעוצמת הרעד ובעקבות כך יאט.
משרד התחבורה קובע את הקריטריונים להתקנה של פסי האטה.
סוגים של פסי האטה
למעשה ישנם כמה סוגים של פסי האטה שאנחנו מכירים. יש פסי האטה קבועים, יש פסי האטה מודולריים ויש את אלו העשויים גומי ממוחזר.
פסי האטה קבועים – פסי ההאטה הקבועים עשויים יציקה שזהו למעשה חלק מהכביש. אלו עשויים על פי רוב בטון או אספלט או אפילו אבנים משתלבות. קבלני עפר מבצעים את העבודה באמצעות כלים כבדים אלו מתאימים בעיקר לדרכים עירוניות בהם מתאימה מהירות של 50 קמ"ש. בדרך כלל תהיה זו דרך פתוחה, כביש עם תנועה חד כיוונית ואזור עם סיכון של התפרצות הולכי רגל לכביש.
פסי האטה מודולריים – פסי ההאטה המודולריים אלו הם פסי האטה המורכבים מחוליות ומסופיות שעשויות חומר תרמולפסטי או לחילופין גומי ממוחזר. מתקינים אותם באמצעות ברגים אל המשטח עליו מתקינים את הפסים.
פסים אלו מתאימים למושבים, קיבוצים, ליד בתי ספר או גני שעשועים ועוד.
ישנם פסי האטה מודולריים העשויים פלסטיק וישנם אלו העשויים גומי. גם בין החומרים הללו קיימים מגוון סוגים ורמות כאשר הבחירה אמורה להיעשות בהתאם לשטח הנתון.
בחירה נכונה של פסי האטה תורמים לבטיחותם של הולכי הרגל וגם של הנהגים.