גביית מזונות באמצעות המוסד לביטוח לאומי
אם אתם נמצאים בתהליכי גירושים, או אם אתם נמצאים בסיטואציה של פרידה מספר שנים, אתם בוודאי יודעים כי על פי הסכמים שונים שנחתמו במהלך הפרידה, סוכמו אי אלה תנאים לגבי משמורת על ילדים, כמו גם אודות תשלום מזונות.
בעת תהליך שכזה, נחתמים הסכמים בין בני הזוג, בעוד שניתן לחתום ולבצע את התהליך בפנייה אל בית הדין הרבני, באמצעות מגשר או עורכי דין המומחים בגירושין.
עם זאת, למרות ההסכמים הכתובים, מפרים לעיתים את תנאי ההסכם, אחד מפני הזוג, וזאת תוך התמקדות בסעיף המזונות. בכך מוצאים עצמם הגרושים והגרושות, מתמודדים עם העדר תשלום ראוי, אשר נועד לשמירה על תנאי המחייה המוכרים לילדים.
אז מה עושים כאשר יש לגבות מזונות?
במקרים כאלה בהם ישנה הפרה בוטה של הסכמם הגירושין ושל סעיף המזונות, ניתן לפנות אל המוסד לביטוח לאומי. מוסד זה שנועד עבור האזרחים, יחייב באמצעות תהליכי גביית מזונות, את בן או את בת הזוג: בתשלום מזונות. בכך רבים יכולים לעמוד על הזכויות שלהם ועל מה שנחתם בזמן הסכם הגירושין.
אבל כיצד פונים אל המוסד לביטוח לאומי?
בראשית ועוד לפני שאתם נתקלים בהפרה כזאת או אחרת, יש לבחון את האופציה לתשלום מזונות באמצעות הוראת קבע לזכות הביטוח הלאומי. בכך אפשר לחייב את הגרוש או הגרושה לשלם את המזונות בתוך 45 ימים מרגע הוצאת מכתב מביטוח לאומי לתשלום מזונות. באמצעות פנייה לביטוח לאומי, קל יותר להעביר תשלומים, כמו גם לגבות מבן או בת הזוג תשלום בצורה קלה. את הוראת הקבע מוציאים דרך פנייה אל הביטוח הלאומי וביצוע פרוצדורה קלה מול פקידי הביטוח.
מה יש לעשות בעת סירוב תשלומים
אם אתם נתקלים בסירוב בתשלום המזונות, יש לפנות אל רשויות האכיפה של הביטוח הלאומי, על מנת שאלה יוציאו מכתב רשמי למשלם המזונות. המכתב יגרוס, כי במידה והתשלום לא יועבר, ינקטו פעולות שונות לגביית התשלומים וזאת על ידי הוצאה לפועל, תוך עיקול על החשבון ואף במקרים קיצוניים מעצר.
לסיכום, אם לא קיבלתם מזונות, אתם לא לבד! כדי לקבל את מה שמגיע לכם: פנו אל הביטוח הלאומי או אל עורך דין גירושין טוב, אשר יספק לכם את השירות הטוב ביותר לקבלת תשלומי מזונות.