זומנת לחקירה? כל הסיבות להתקשר דחוף לעורך דין פלילי
זימנו אותך לחקירה? אתה חייב להתקשר דחוף לעורך דין פלילי. מדוע? יש כמה סיבות חשובות:
לא מומלץ לבוא לחקירה מבלי לדעת כיצד החקירה מתנהלת:
הסיבה העיקרית, בגללה כדאי לגשת למשרד עורכי דין מנשה רון המתמחים בפלילים, היא שלא כדאי להגיע אל חדר החקירות, מבלי לדעת כיצד מתנהלת החקירה. כדאי לדעת באיזה אופן מתנהל מהלך החקירה, על תיעוד החקירה, ואיך מתקבלת ההחלטה האם להגיש כתב אישום.
לפעמים עדיף לשמור על זכות השתיקה:
לפעמים, מוטב לא לדבר בחקירה. ישנם מצבים, שכל מילה שתיאמר, תחשב כהודאה באישום. לעומת זאת, עורך דין פלילי מקצועי, יכול לדאוג לסגירת תיק מחוסר ראיות. לכן, חשוב להתייעץ עם עורך דין, כדי לדעת האם לענות על השאלות המוצגות.
חשוב ללמוד את התנהלות החוקר:
לחוקרים, יש שיטות עבודה שונות, כדי להוציא מידע מהנחקרים. לפעמים, החוקרים יהיו נחמדים לנחקרים. כמובן, מתוך מטרה להוציא מידע מפליל. החוקרים, עלולים להטעות בהבטחות שאם הנחקר ישתף פעולה, אזי יינצל מהסתבכות. אבל- בסופו של דבר, המשטרה תשתמש בפרוטוקול לצורך הגשת כתב אישום. ישנם חוקרים אחרים- המשתמשים בשיטת האיומים. חוקרים אלו, יאיימו על הנחקר, שאם לא ישתף פעולה בחקירה, יוגש נגדו כתב אישום.
מובן, שלמילים אלו אין משמעות. לא המשטרה מחליטה על הגשת כתב האישום- אלא הפרקליטות. לכן, אם מגיעים לחקירה מבלי ללמוד על התנהלות החוקרים, ועל תהליך כתב האישום, אפשר לטעות, ולהגיד דברים שיגרמו להגשת כתב אישום.
האם אתם חייבים לחתום על פרוטוקול החקירה?
חתימה על פרוטוקול החקירה, מהווה אישור משפטי שאתם מסכימים לתוכן הפרוטוקול. ומה אם תוכן הפרוטוקול אינו מדויק? לכן, חשוב לכם לקרוא היטב את פרוטוקול החקירה, ולבקש לתקן דברים לא מדויקים. במידה והחוקר מסרב, או אינכם מסכימים לתיקון- אתם זכאים לא לחתום על ה-פרוטוקול. לכן, מומלץ להתייעץ עם עורך דין לפני החקירה, כדי לדעת האם כדאי לחתום על פרוטוקול החקירה, או שעדיף לסרב לחתום.
ומה יקרה אם תוכנסו למעצר:
פעמים רבות, החקירה מסתיימת במעצר. במהלך התייעצות מוקדמת עם עורך דין, מקבל המוזמן לחקירה הדרכה כיצד לנהוג בעת מעצר, מהם הזכויות, כיצד להתנהל בחקירה בעת מעצר, וכיצד ליצור קשר עם עורך הדין במהלך המעצר.