איך מגישים תביעה בגין רשלנות רפואית?
כשניגשים לטיפול רפואי, בין אם הוא פשוט או מורכב, הציפייה היא שהטיפול יעבור בשלום ויהיה אפשר להתחיל דרך חדשה בבריאות שלמה. אף אחד לא מצפה, לא מדמיין, שהטיפול יהיה רשלני ויוביל לנזק משמעותי יותר. לצערנו, זה קורה. במקרים כאלה אנחנו יכולים להגיש תביעת רשלנות רפואית. ריכזנו בעבורכם מידע בנושא.
מה זו תביעה רשלנות רפואית?
תחילה נציין כי רשלנות רפואית יכולה להתרחש בכל עת, בכל סיטואציה. היא יכולה להתרחש בטיפולים ופרוצדורות קטנות או גדולות. המשמעות של רשלנות רפואית מבחינה משפטית פשוטה היא, טיפול שמתבצע באופן לא סביר ביחס למה שמצופה וכתוצאה מכך נגרם נזק למטופל, בין אם זה נזק קבוע או זמני.
לכל מטופל, כל חולה וכן לבני המשפחה שלו, עומדת הזכות להגיש תביעת רשלנות רפואית. מטרת התביעה היא לקבל פיצוי כספי אודות אופי הטיפול הרשלני. חשוב להדגיש כאן, אם יש היבט פלילי בהתנהלות הרופא, הצוות שסביבו או המרכז הרפואי בו נעשתה הפרוצדורה, אזי המשטרה תחקור והמדינה תהיה זו שתגיש תביעה. בכל מה שקשור להתייחסות להיבט של הנזק ולהיבט הכספי, המטופל יהיה זה שיגיש את התביעה.
כיצד מגישים תביעת רשלנות רפואית?
על מנת להגיש תביעה על רשלנות רפואית, יש לשמור תיעוד של כל המקרה, בין אם מדובר בחוות דעת, דיאגנוזה, צילומים, סיכומים וכל דבר אחר שקשור כך או אחרת למקרה. את החומר יש להציג בפני עורך דין שמתמחה ברשלנות רפואית, עם הסבר מפורט מהצד שלכם אודות הטיפול, מה היה אמור להתבצע, ומה נעשה בסופו של דבר.
עורך דין רשלנות רפואית ישתמש בעדים מומחים, קרי רופאים ואנשי מקצוע, על מנת להציג את הטיעונים שלו. בצורה כזו הוא יוכל להוכיח שאכן הרופא, הצוות סביבו או גורמים אחרים שהיו מעורבים בתהליך, פעלו באופן רשלני ולא סביר.
המטרה בתביעת רשלנות רפואית היא להוכיח שאכן ניתן טיפול רשלני מצד הרופא, אך מעבר לזה, שהטיפול גרם לנזק למטופל, בין אם זה נזק פיזי או נפשי, נזק קבוע או זמני. חובת ההוכחה חלה על עורך הדין, אשר יצטרך להוכיח גם את הקשר בין הטיפול הרשלני לבין הנזק.