ירושה על פי דין
ירושה על פי דין הינה מצב שבו אדם נפטר ולא הותיר אחריו צוואה שתדאג לחלק את הנכסים והרכוש שלו. במקרה כזה, זהות היורשים נקבעת על פי חוק הירושה, אשר קובע כי בן או בת הזוג של המוריש וכן הילדים שלו וקרובי המשפחה שלו, הם אלו שיקבלו את כל רכושו. כמובן כי במידה וקיימת צוואה תקפה, חוק הירושה אינו חל במקרה זה, והעיזבון מחולק בהתאם לרצונותיו של הנפטר. על פי דבריו של עורך דין ירושה, יש לציין כי החבאה של הצוואה מתוך הרצון לרשת את הנכסים של הנפטר באמצעות חוק הירושה, נחשבת לעבירה.
ירושה על פי דין – כיצד מחולק העיזבון ומהן הנקודות החשובות שכדאי לדעת?
חוק הירושה קובע את צורת חלוקת העיזבון בין בן או בת הזוג של הנפטר לבין שאר היורשים אותו. לפי החוק, בן זוג שגר עם המנוח בדירה שכלולה בעיזבון במשך 3 שנים או יותר, יהיה זכאי לרשת את הדירה הזאת. בנוסף, בן הזוג רשאי לקבל את כל הריהוט, החפצים והרכבים ששייכים למשק הבית המשותף. בנוסף לכך, בן הזוג זכאי לקבל חלק מהעיזבון של הנפטר, בהתאם למצב המשפחתי שלו. במידה ויש לנפטר ילדים או צאצאים, הם זכאים לחצי מהעיזבון שלו, במידה ויש לו אחים או הורים, הם זכאים לשליש מהעירבון שלו. במידה ואין לנפטר צאצאים, הורים או אחים, בן הזוג שלו זכאי לקבל את כל העיזבון שלו. כאשר מדובר על בן הזוג, הכוונה היא לבן זוג שהיה נשוי לנפטר וגר עמו באותה הדירה במשך 3 שנים לפחות. מצד שני, החוק דואג להשוות את מעמדו של בן זוג שעמד באותם התנאים בדיוק, אך לא היה נשוי לנפטר אלא הסתפק בתואר – ידוע בציבור.
נקודה חשובה נוספת שכדאי לדעת לגבי ירושה על פי דין, היא שישנה עדיפות לקרבת משפחה. כלומר, הילדים של הנפטר קודמים בזכויות הירושה שלהם לאלו של ההורים של הנפטר. ההורים של הנפטר, קודמים בזכויות הירושה שלהם לאלו של הסבא והסבתא של הנפטר. ישנן לא מעט דקויות נוספות לחוק הירושה, אשר כדאי לדון עליהם עם עורך דין שמתמחה בתחום.