טיפים ליזמים, שיחה עם ירון מוראדי
יזמים ששואפים לפרוש כנפיים ולהרוויח את מעגל הפעילות שלהם צריכים לשאול את עצמם לפני הכול איך הם רוצים להתוות את הדרך שלהם ומהי הדרך הנכונה לעשות זאת. יש סוגיות כמו גיוס הון, בניית צוות מנצח, היכרות מעמיקה של כל המתחרים ובניית אסטרטגיה לטווח הארוך.
נתחיל מכך שאם אתם רוצים לנהל את המיזם שלכם בצורה מוצלחת, זה תמיד יהיה רעיון טוב לשוחח עם יזמים מנוסים לקבל מידע וטיפים. לכן ישבנו לשיחה קצרה עם ירון מוראדי, יזם הייטק, לשוחח על הצעדים הראשונים בהקמת מיזם ואיך להוציא אותו אל הפועל באופן מוצלח.
כמובן שהדברים מטה הינם סיכום קצר מאוד ואינם כל המכלול הדרוש להקמת ופיתוח מיזם.
תפעלו מתוך שיקול דעת ולא התלהבות זמנית
אם אתם רוצים להמשיך עם המיזם שלכם לטווח הארוך, תעשו לעצמכם טובה ואל תתכננו אותו מתוך התלהבות זמנית, אלא מתוך שיקול דעת והבנה מעמיקה של הצעדים שאתם רוצים לעשות קדימה כדי להגיע אל המטרה שאתם מציבים לעצמכם. ירון מוראדי טוען שאהבה למיזם שבחרתם לעצמכם והאמונה בו היא חשובה מאין כמותה כדי לייצר את התשוקה ההכרחית בכל חברה שתייסדו.
תכירו את המתחרים שלכם
כאשר אתם פועלים מתוך היכרות עם המתחרים והבנת היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם, יהיו לכם כלים טובים יותר להבין מה אתם צריכים לעשות כדי להתעלות עליהם ולבסוף גם להפוך את המיזם שלכם להרבה יותר מוצלח. הכרות של השוק, המתחרים, אלו דברים חשובים לכשעצמם. לפי ירון, מלבד החשיבות של הכרת השוק עבור עצמכם כיזמים, אלו שאלות שעולות גם במהלך הדרך והתשובות שלכם גם יעידו על הבגרות והיכולת שלכם לנהל חברה.
גייסו הון בצורה נכונה
כדי להצליח בגיוס הון, עליכם להתחיל בהכנת מצגת מרשימה שתוכל להציג את כל מה שיש למיזם שלכם להציע ומה הופך אותו להשקעה נהדרת. אם אפשר תכינו דמו עובד גם אם לא מושלם. אם לא ניתן להכין דמו של המוצר, תשקיעו בהצגה עצמה! לאחר מכן, כאשר אתם מציגים אותו בפני משקיעים פוטנציאליים, יהיה עליכם לעשות את זה בצורה מושקעת ומקצועית, כך שיוכלו להבין שאתם לא מתכוונים להתפשר על הדרך שבה תקדמו את המיזם שלכם.
שאלנו את ירון מוראדי כמה צריך המוצר להיות מוכן לפני גיוס הון. לדעתו של ירון, נסו להגיע למינימום ההכרחי של המוצר. כלומר אם יש אפשרות לפתח את המוצר למינימום ההכרחי ולהשיג את הלקוח המשלם הראשון או הפיילוט הראשון, זה מסלול מועדף בעיני. אני פוגש לא מעט יזמים שמייד רצים לגייס הון ומתעכבים לפחות בחצי שנה. יש תחומים שניתן להגיע לפיתוח המינימום ההכרחי של המוצר עם הון קטן מאוד ואפילו ללא הון אם יש לכם צוות נכון. הוכחת יכולת כזו טובה גם לכם כיזמים וגם בשלב גיוס ההון. מהו ה"מינימום ההכרחי"? רמת מוצר שתאפשר לכם להשיג לפחות פיילוט אחד מוצלח או לקוחות משלמים ראשונים. למשל בתחום ה SAS והמסחר האלקטרוני אפשר בהחלט להגיע למכירות ראשונות ללא גיוס הון כלל, ואם הכוכבים מסתדרים ישנם מקרים שאפשר להגיע לחברות אף גדולות הרבה יותר בצמיחה אורגנית, מסכם ירון.
לסיכום עבדו קשה – אין דרך פשוטה להצליח עם מיזם. טיימינג, רעיון, ויכולות ביצוע הם הכרחיים וחייבים להיות בסיסי טבעי. עבודה קשה זה דבר שאתם צריכים לאמץ ולאהוב.