ניהול תקציב למשפחה – מהם העקרונות המנחים החשובים?
ניהול תקציב למשפחה שונה בתכליתו מניהול תקציב לרווק או זוג ועם התרחבות המשפחה לשלוש או יותר, חשוב לדעת כיצד להתנהל עם הכספים שלכם, הנכנסים והיוצאים, כך שבסופו של כל חודש תדעו שיש לכם על מה להסתמך. הידיעה של מה נכנס, מה יוצא וכן השגחה שכל מה שיוצא מנוצל בצורה הנכונה ביותר ובהתאם לתא המשפחתי שלכם היא זו שתשנה את כל ההתנהלות שלכם.
ניהול תקציב למשפחה – העקרונות המנחים
הכרת המצב הנוכחי
מאחר והרחבתם את התא המשפחתי, עליכם להכיר בהוצאות שלכם לעומת ההכנסות שלכם. יהיה עליכם גם לכלול הלוואות, הפרשות לקרנות וכל דבר הקשור למצבכם הפיננסי באופן כללי. לאחר שאספתם את כל המידע הזה הרכיבו ממנו את תמונת המציאות הנוכחית. מה בסופו של דבר נשאר בחשבון הבנק בסוף החודש.
ביצוע הערכה מחדש ושינוי התנהלות
עכשיו, כשכל ההוצאות ניצבות מולכם, אתם יכולים לראות אילו הוצאות הן נחוצות עבור משק הבית וכמו מה שנחוץ גם לראות מה לא כל כך נחוץ לכם במערך ההוצאות החודשי. שינוי בהסתכלות על ההוצאות, כמו להיפטר מהמילים 'אני חייב/ת' כשמדובר בקניות יכול לסייע לכם רבות לצמצם בהוצאות וליצור צמצום במינוס.
כאשר נוצרת ההכרה וההבנה בדברים שצריך לבית ולמשפחה יחד עם ההכרה בדברים שהם אינם נחוצים, כרגע לפחות, בהוצאות החודשיות יכולה לעשות אצלכם שינוי משמעותי גם בהסתכלות על הדברים וכמה אתם באמת 'צריכים' אותם.
ביצוע בקרה
מדי חודש, ממש לפני שהוא נגמר, עברו על כל הממצאים של אותו החודש. שימו לב כמה הוצאתם בחודש, האם כל ההוצאות מוצדקות ואיפה אתם יכולים לשפר. אם אינכם צריכים לשפר, סיכוי גדול שאתם ממש בדרך הנכונה.
לסיכום,
ניהול תקציב למשפחה חייב להיעשות בין אם כאשר נוצרת משפחה ובין אם קיימת משפחה. לדעת מה קורה בחשבון הבנק הוא חיוני תמיד, בטח ובטח כשמדובר בנפשות קטנות לדאוג להן.
מוזמנים לפנות אלינו לקבלת ייעוץ כלכלי למשפחה – https://www.alonbiran.com/.