קניות ברשת: איך תשמרו על הפרטים האישיים שלכם?
אחת ההנאות הגדולות ביותר שלנו כיום, היא ללא ספק קניות ברשת. לאט לאט, אנחנו מוותרים על הפונקציה של קניות בקניונים, מרכזי קניות וחנויות, ובוחרים לקנות מוצרים דרך אתרי אינטרנט שונים. השאלה היא, איך עושים את זה בצורה בטוחה.
כיצד קונים ברשת בצורה נכונה?
כשאנחנו הולכים לקנות מוצר כזה או אחר בחנות, אז אנחנו מרגישים יחסית בטוחים לבצע את הרכישה שלנו, שכן אנחנו עומדים מול המוכר, מגישים לו את הכרטיס, אנחנו יכולים לראות מה הוא עושה, כמה הוא מחייב, מה עוד שאנחנו רגילים לזה, ואין לנו חשש שהמידע ידלוף. לעומת זאת, רכישות באינטרנט זה מעט שונה, לכן ההמלצה היא, הזמינו רק דרך אתרים אמינים כדוגמת אמזון ודומיהם.
רכישות באינטרנט, נחשבות הרבה פעמים בקרב אנשים רבים כרכישות לא בטוחות. שכן, אנחנו לא יודעים באמת מה קורה עם המידע שלנו אחרי שאנחנו מקלידים אותו באינטרנט. יכול להיות שהוא ידלוף, יכול להיות שיפרצו לאתר ויוציאו את כל המידע ועוד. יתרה מזו, ייתכן שאנחנו נרכוש מוצר או שירות, ולא נקבל אותו.
לכן, אנחנו צריכים להקפיד על עבודה אך ורק מול אתרים אמינים, אתרים בטוחים, כאלה שאנחנו יכולים לסמוך עליהם במאה אחוז. בחלק הבא, נסביר איך עושים את זה?
פרטים שחשוב להקפיד עליהם
אתרים מוכרים
קודם כל, אנחנו צריכים לבצע את הרכישה, אך ורק באתרים מוכרים. אמזון זו דוגמא טובה, אך היא לא היחידה כמובן. יש מספיק אתרים מקומיים ובינלאומיים שהם מוכרים, ידועים באיכות ההבטחה שלהם ועוד. אלה דברים שאנחנו צריכים להקפיד עליהם.
קוד אבטחה
חשוב לשים לב, שמדובר באתר שיש בו את הקודים המחמירים ביותר לצורכי אבטחה. קוד אבטחה של כרטיסי אשראי הוא SSL. בלעדיו אי אפשר לבצע רכישות דרך חברות אשראי.
שירות לקוחות
רצוי מאוד לבדוק איזה שירות מספק האתר ללקוח, לפני ואחרי הרכישה. איך מתבצעת הפנייה לאתר, תוך כמה זמן הם עונים לנו ועוד. כל פרט יכול לעזור.
מעבר לכל זה, רצוי לא לשמור את הפרטים והסיסמאות ברשת, גם אם זו טרחה להקליד הכל שוב ושוב.