מתי נעשה הסכם ממון
הסכם ממון יש לעשות לפני כל מיסוד קשר זוגי וכמובן במהלכו. כשיש הסכם ממון משותף, הרי שדברים יראו לגמרי אחרת במקרה של פרידה וגירושין. בזמנים רגישים אלה, מתחילים בני הזוג לחפש כמה מהחלק של כל אחד בממון המשותף, יקבל.
מתי נעשה הסכם ממון? |
לפני כל חיבור זוגי המושטת על חיי נישואין, לפחות מבחינה ציבורית, יהיה כדאי מאוד לעשות הסכם ממון מסודר – דבר שימנע מכם אי נעימות וכאב ראש גדול – על כספים ורכוש שאינו יתחלק בצורה הוגנת בין בני זוג.
כדי למנוע מצבים של מריבות ובעיות מיותרות, ובמקום לבלות את חייכם בבתי משפט לענייני משפחה, עשו הסכם ממון ביניכם. גם אם אתם אוהבים אחד את השני ובטוחים שאף גל לא יפריד ביניכם, עדיין, אי אפשר לדעת מה ילד יום ועל כן רצוי ואף הכרחי, לעשות הסכם ממון.
מה הבדל בין הסכם ממון לירושה? |
אדם אחרי מותו, יכול להוריש למי שירצה רק נכסים וכספים שבבעלותו ואת החלק שלו בלבד בנכסים משותפים. עזבונו של המת, יחולק רק במסגרת הצוואה אותה השאיר המנוח אחריו. לעומת זאת הסכם ממון קובע, כיצד יחולקו הנכסים של בני זוג בינם לבין עצמם.
צוואה קובעת, כיצד יחולק אותו עיזבון. אדם לא יכול להוריש את רכושו או להורות מה ייעשה בו לאחר מותו אלא רק על ידי השארת צוואה ורק באופן זה, הכתוב בצוואה, יוחלט למי יעבור כל העיזבון שהשאיר אחריו המנוח.
ידועים בציבור גם צריכים הסכם ממון? |
הסכם ממון, מאפשרת להם הידועים בציבור, לקבל תוקף משפטי במערכת היחסים ביניהם. לעניין זה יש חשיבות גדולה, בכל מה שנוגע לאופן חלוקת הרכוש לאחר פרידה או גירושין במקרה ובני זוג נפרדים, חלוקת הרכוש תיעשה על פי הלכת השיתוף כאשר כל אחד מבני הזוג, יוכל לטעון לזכויות שלו ברכוש של הצד השני.
בשל חשיבותו להמשך חיים תקינים ונטולי מריבות ותככים של הסכם ממון, חשוב לפנות אל אורי גנור עורך דין לענייני משפחה לשם עריכת ההסכם זה.
קראו עוד על: הסכם ממון לאחר החתונה